THRIFT TIPS

Published on 26 February 2020 at 13:29

Welgeteld 6 tips om jou het thriftshoppen zo makkelijk mogelijk te maken!

 

1. Duik in je eigen kledingkast

Voordat je gaat thrift shoppen kijk eerst eens goed in je kast en kijk wat je al hebt en of je daar ook weer leuke combinaties van kan maken. Vaak heb je nog zoveel 'oude' kleding in je kast liggen die ineens weer heel leuk kunnen zijn. Kijk daarna eens goed wat voor basics je mist en met basics bedoel ik zwarte jeans, witte blouse, blazer, blauwe jeans etc. De basics zorgen er voor dat je makkelijk nieuwe combinaties kunt maken. Zoek in google naar capsule wardrobe of basics wardrobe.

 

2. Zet een kopje thee en scrollen maar

Nu je weet wat er mist in je garderobe is het tijd om wat outfit inspiratie op te doen. Dus zet een kopje thee en installeer jezelf comfi op je favoriete stoel of bank. Mijn favoriete inspiratie plekken zijn Pinterest, Instagram, United Wardrobe en kleding websites. Op deze manier kom ik er achter naar wat voor kleuren, materialen en stijl ik op zoek ben (dit verschilt per thriftshopsessie).

 

3. Ready, set, GO.... WACHT je vergeet nog iets!

Voordat je in de auto in springt en naar de dichtstbijzijnde kringloopwinkel of vintage per kilo sale vliegt zijn hier eerst nog wat voorbereidingstips. Ondanks dat winkelen in de kringloop erg goedkoop is kun je niet weggaan zonder een budget. Een budget zorgt er ook voor dat je geen onnodige items koopt (ik weet er alles van). Denk ook na over de kleding die je draagt want er niks vervelender dan met je dikke jas en sjaal in een warme kringloop te lopen met je handen vol kleding. Houd er rekening mee dat er niet in elke kringloopwinkel kleedkamers zijn! Bij een vintage per kilo sale zijn alleen maar spiegels dus een sportlegging is ideaal. 

 

4. He ho let's go thrifting

He he, eindelijk kun je gaan thriften. Het kan nogal overweldigend zijn als je voor het eerst gaat thriften. Want waar begin je? En moet je nou echt al die rekken door? Vooral een vintage per kilo sale kan overweldigend zijn (stress, zweten en je handen vol kleding). Mijn tip is om echt alle rekken door te gaan want wie weet zit er ergens tussen al die kleding wel de perfecte blouse, broek of jas. Heb je daar nou geen zin in dan kun je er langs lopen en kijken welke kleuren of printjes er uit voor je springen. Ook kan het handig zijn om met je beste vriend/vriendin te gaan thriften en de gangpaden te verdelen want zij/hij weet goed wat jij leuk vindt. Probeer tijdens het thriften niet te veel op de maten te letten (behalve bij jeans) want juist een oversized blouse kan heel leuk zijn! Ook blazers die te groot zijn kan je makkelijk met een riem passend maken. 

 

5. En... passen maar!

Zo.. na alle rekken doorgeploegd te zijn is het tijd om te passen. Check eerst of er vlekken of gaten in de kleding zitten, er is niets vervelender dan je droomblouse gevonden te hebben en er daarna achter te moeten komen dat er een gat of een vlek in zit. Nu is het tijd om te passen! En ja de kleding ruikt niet altijd even lekker maar gelukkig zijn er tegenwoordig heerlijke geurkorrels die je kleding weer naar bloemetjes laat ruiken na het wassen. Mochten er leuke items tussen zitten bedenk je dan nog altijd even of je het wel echt gaat dragen en of je het kan combineren met de items uit je kast.

 

6. Take me home baby and laat mij weer naar bloemetjes ruiken

Vintage en tweedehands kleding ruikt niet altijd even fris. Maar gelukkig zijn er genoeg oplossingen om het weer fris en fruitig te krijgen. Omdat de kleding al wat ouder is raad ik je aan om het op 30 graden te wassen. Of kijk even in het labeltje van je items. Voordat je op start drukt gooi er nog even snel wat geurparels (note: ze zijn niet duurzaam) in en voilà!

 

Heel veel plezier met thriften en vergeet vooral niet je thrifted items te delen op social media!

Example product

€29.95

Example product

€29.95

This is an example product. It can't be used or ordered.

Example product

€29.95

Example product

€29.95

This is an example product. It can't be used or ordered.


«   »

Add comment

Comments

Sandra
8 months ago

Ja supertoffe blog. Lekker geschreven en inspirerend. Ik herken er veel in hoe ik het aanpak