TOP 6 vintage markten in Nederland

Published on 14 September 2020 at 15:23

Al een aantal weken ben ik bezig met het verzamelen van de leukste vintage kleding markten in Nederland. En mocht je denken ‘dat google je toch even’ nou dan kom je mooi van de koude kermis thuis.. Gelukkig heb ik een super lief netwerk van vintage liefhebbers die met liefde de leukste markten met mij gedeeld hebben.

 

1. Swan Market

Swan Market is een plek waar creatieve ondernemers samen komen om hun producten aan het grotere publiek te tonen. Je vindt er handgemaakte sieraden, accessoires, betaalbare kunst, toffe interieur items maar ook vintage kleding. De Swan Market is echt een ervaring met alles er op en er aan. Er zijn authentieke food trucks en live muziek van startende muzikanten.

http://www.swanmarket.nl

 

2. Zeldzaam Mooi Markt

Zoals de naam het al zegt vindt je zeldzaam mooie producten van eerlijke creatieve ondernemers. Zeldzaam Mooi organiseert evenementen, markten en festivals met respect voor natuur, cultuur en mens op bijzondere locaties door heel Nederland. Je zult er unieke producten van lokale en regionale kunstenaars, ontwerpers en creatieve ondernemers vinden. De eerstvolgende Zeldzaam Mooi markt is 20 septemberl in Nijmegen. Ook zullen ze in de zomer en -herfstmaanden onder andere te vinden zijn in Groningen, Veldhoven, Zutphen en Deventer, Check de link om te kijken wanneer ze in jou stad zijn.

https://www.zeldzaammooi.com

 

3. WIJVENKRAAM

Van 60s plateauzolen tot de leukste tot sieraden en kunst. De DJ’s draaien heerlijke soul, funk, hiphop en 90s, lounge platen en er zijn genoeg food trucks. De wijvenkraam vindt plaats op verschillende locaties maar de editie in de Eusebius kerk heeft by far de mooiste locatie van allemaal. Check de link voor een sfeer impressie en volg de Wijvenkraam op social media voor de laatste updates.

https://www.wijvenkraam.nl

 

4. RAUM – Le Bazarre

Voor RAUM Le Bazarre worden alleen de meest unieke vintage kraampjes uitgekozen. Je vindt er handgemaakte items, sieraden, tekeningen en kunst maar ook huisraad, vinyl en producten uit de streek. Het is een verzameling van creatieve ondernemers die de meest unieke items willen aanbieden aan jou..

https://raumutrecht.nl

 

5. KLEIN BERLIJN

Klein Berlijn is DE vintage markt van het noorden. Je vindt er startende ondernemers, groothandels en ondernemers die al een begrip zijn in de vintage wereld. Van vintage fietsen tot hand-made sieraden tot jaren 60 meubilair en natuurlijk genoeg unieke vintage kleding. De afgelopen editie in de oude suikerfabriek in Groningen was een groot succes. Check snel de Facebook van Klein Berlijn voor een sfeerimpressie.

 

 

6. IJ-hallen

De IJ-Hallen is een echte vintage hotspot, het is de grootste vlooienmarkt van Europa met wel 500 tot 700 kramen.(vintage heaven). Van rommelmarkt verkopers tot groothandelaars tot dames die hun overvolle kledingkast verkopen. Er zijn kramen vol kleding, tassen, servies, meubels en wat je ook maar kunt bedenken. Kom vroeg en trek er een hele dag voor uit! Check de link om te kijken wanneer de eerstvolgende editie is.

https://ijhallen.nl

 

Liefs Nynke


« 

Add comment

Comments

There are no comments yet.