60's female style icons

Published on 30 March 2020 at 14:56

De 60's was een decennium vol contradicties. De mode ging van conservatief en ingetogen naar mini jurken en psychedelische prints.

Dit decennium staat bekend als het begin van de seksuele revolutie. In de 60's toonden vrouwen meer huid dan ooit tevoren door middel van mini jurken, doorzichtige shirts en strakke kleding. De combinatie van studenten protesten en de tweede golf feminisme veranderde de maatschappij. Na jaren van onderdrukking voelden vrouwen zich eindelijk vrij genoeg om te dragen wat ze wilden.

Waar de 60's begonnen met lange nette jurken veranderde het al snel naar kleurrijke mini jurken en pas eind jaren 60 ontwikkelde zich de 'bohemian hippie' kledingstijl. Bestaande uit vrolijke gekleurde maxi jurken met invloeden uit India maar ook borduurwerk en paisley prints.

 

Hier 7 toonaangevende vrouwen uit de 60's 

 

Jane Birkin

Actrice, zangeres en model. Jane was een heuse duizendpoot maar het was vooral haar gevoel voor mode dat haar een plekje in de geschiedenis boeken heeft gegeven. Ze liep niet weg voor gewaagde outfits en zorgde er voor dat ze altijd een bohemian randje hadden.

 

Nancy Sinatra

Als er niet meteen een belletje gaat rinkelen dan doet deze zin het zeker weten 'These boots are made for walking'. Deze prachtige blondine is de dochter van Frank Sinatra en stond bekend om haar liefde voor mini jurken.

 

Diana Ross

'There ain’t no mountain high enough. Ain’t no valley low enough'. Zangeres, actrice en kledingontwerper Diana Ross was ook een fashion queen in de 60's. Hoe kon je Diana Ross herkennen?Glitterjurken, grote bos krullen en kleurrijke accessoires.

 

Audrey Hepburn 

Ze danste, acteerde, was model en werkte voor het Nederlandse verzet tijdens de tweede wereldoorlog. Een van haar beroemdste quotes is 'Nothing is impossible, the word itself says 'I'm possible'. Ze stond bekend om haar elegante, vrij minimalistische stijl. Een van de uiterlijke kenmerken van Audrey was haar glad gestylde kapsel en haar prachtige bambi-ogen.

 

Birgitte Bardot

Geboren in Frankrijk met een toekomst als ballet danseres werd Birgitte Bardot op vijftien jarige leeftijd gescout als fotomodel. In de jaren daarna ontwikkelde ze zich in de film industrie en werd ze de Marilyn Monroe van Europa genoemd. Met haar 'out of bed look' en 'smokey eyes' is ze een voorbeeld voor sterren van nu zoals Kate Moss, Georgia Jagger en Blake Lively.

 

Cher

'Bang Bang, my baby shot me down'. Cher begon haar zang carrière in flared jeans en franje jurken maar ontwikkelde al snel haar eigen 'glitter and glamour' stijl. Vooral haar rode loper looks zorgen nu nog steeds voor inspiratie bij influencers zoals Kim Kardashian.

 

Twiggy

Last but not least is Twiggy, het britse model met een androgyne look door haar korte haar en grote bambi-ogen. Met haar iet wat slungelige lichaam en mini A-lijn jurken was ze het model van de 60's. 


«   »

Add comment

Comments

Sandra
10 months ago

Toffe post en wat een inspiratie!!